Solkatter för kvarteret Segelflyget i Barkarby 2014:

Solkatter from Annelie Wallin on Vimeo.

Beskrivning av projektet:
En poetisk tolkning av solkatter där ljus och skugga har översatts till dimmat ljus och färgväxling. De olika årstiderna har tonvikter på olika färger, olika tider på dygnet har olika tempo på färg- och ljus växlingarna.
Flera ljusanimationer läggs tillsammans i set, så att det totalt blir ett varierat och omväxlande ljusspel beroende på årstid och tid på dygnet. Genom att jag filmat solkatter och på så sätt studerat hur de rör sig över marken, jag har försökt att simulera solkatternas rörelse i sidled och programmerat lampans tre sektioner separat. Jag har gjort ett års-program som innefattar färgvariationer för årstiderna och tempoväxlingar för olika tider på dygnet.
Ljuskonstverk är installerat i 6 trappuppgångar i ett nybyggt bostadshus i Barkarbystaden.

Teknisk lösning:
LED-lampan Lumenfacade Horizontal, 90 cm bred med programmerbart med RGBW-ljus:
R= röd, G= grön, B= blå, W= vitt ljus.
Eftersom den har möjlighet till att blanda in vitt ljus, kan man få fram pastellfärger på sin palett, det innebär större variation och känslighet. Dessutom kan man dimma ljuset från 0-100%. Programmeringen sker med dataprogrammet Pharos.
För teknisk specifikation se vidare:
http://www.lumenpulse.com/en/product/28/lumenfacade-horizontal

Beställare:
Wallenstam AB är byggherre,  Artplatform konstkonsult Åsa-Viktoria Wihlborg och Stockholm Lighting AB.


Andra projekt:

Strömmar, offentlig gestaltning i UppsalaSolskugga, videoinstallation 2015Solkatter i Kvarteret Segelfyget i BarkarbyMötesplats i Solna CentrumTre NystanDykarenSkåp, skulptur i svart diabas, 1993.SpoladTorsoRygg

All rights reserved © Annelie Wallin 2019. Epost: info@anneliewallin.se