Strömmar, offentlig gestaltning i Uppsala 2017:

Strömmar from Annelie Wallin on Vimeo.

Beskrivning av projektet:
"Strömmar", ljusgestaltning av loftgångshus vid Östra Ågatan 95 Uppsala. Färgväxlande  programmerat LED-ljus på fasaden. LED-slingor levererades av Stockholm Lighting AB. Programmeringen gjordes av konstnären.

Fast ljus i loftgångar med individuellt målade och brända glasskivor monterade i befintlig armatur. Vid varje lägenhets entré sitter en lampa och varje loftgång har 6 entréer. På så sätt bildas en vackert varierad rad av ljuskäglor i olika fasta orange-rosa-röda nyanser längs med den 60 meter långa loftgången.

Strömmar, natt

Glas med pigmentglas, monteras tillbaka

Kubus, fast belysning

 

Beskrivning av konstnärens intension:
Strömmar är en ljusgestaltning i kvarteret Åsikten1 som ligger nära Fyrisån i Uppsala. Jag har tagit fasta på den lekfullhet och naturnära fantasi som finns i vatten som strömmar några meter bort i ån. Fastigheten är som ett fartyg i natten eller skymningen, den fasta belysningen i loftgångarna lyser som lanternor med sina unika variationer av orange/ rosa/ rött. De lekfulla LED-slingorna bryter upp arkitekturens stränga linjer med sina färgväxlande spiraler och fartfyllda streck.

Strömmar, LED-slingor

Placering: Kvarteret Åsikten 1, Östra Ågatan 95, UPPSALA.
Beställare: HSB och KC-Öst.


Andra projekt:

Strömmar, offentlig gestaltning i UppsalaSolskugga, videoinstallation 2015Solkatter i Kvarteret Segelfyget i BarkarbyMötesplats i Solna CentrumTre NystanDykarenSkåp, skulptur i svart diabas, 1993.SpoladTorsoRygg

All rights reserved © Annelie Wallin 2019. Epost: info@anneliewallin.se